Εύκολο και υγιεινό σουφλέ ζυμαρικών
Τα μακαρόνια είναι ένα βασικό κεφάλαιο της διατροφής μας. Αν και παρεξηγημένα από πολλούς λόγω της ποσότητας υδατανθράκων που περιέχουν δεν χάνουν ποτέ την θέση τους ανάμεσα στα πιο αγαπημένα πιάτα όλων των εποχών! Το σουφλέ ζυμαρικών συναντάται σε πολλές και διαφορετικές εκδοχές από απλά μακαρόνια με τυρί μέχρι μείγμα κρεατικών, ζυμαρικών και γαλακτοκομικών. Σήμερα θα δούμε μια υγιεινή και πεντανόστιμη εκδοχή του αγαπημένου μας σουφλέ!
Υλικά
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει τον λιγότερο δυνατό χρόνο. Θέλουμε να είναι ξεκάθαρο al dente αποτέλεσμα. Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία βρασμού τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια με τις πιπεριές σε αντικολλητικό σκεύος και περιχέουμε την κρέμα γάλακτος. Σβήνουμε και αφήνουμε πάνω στο ζεστό μάτι. Στο πιρέξ αδειάζουμε τα μακαρόνια αφού τα σουρώσουμε και στην συνέχεια αδειάζουμε την λευκή σάλτα με τα μανιτάρια. Προσθέτουμε 150γρ gouda και ανακατεύουμε, ώστε να έχουμε ένα ομοιόμορφο σύνολο. Ρίχνουμε λίγο πιπεράκι εφόσον επιθυμούμε. Στο τέλος απλώνουμε το υπόλοιπο gouda πάνω από το σουφλέ, ώστε να καλυφθεί όλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 20-30 λεπτά!
💡Δώσε βάση
- Τα μανιτάρια είναι πολύ καλή πηγή βιταμίνης D και η μόνη φυτικής προέλευσης.
- Η συνταγή δεν περιέχει έξτρα βούτυρο ή λάδι, διότι τα έλαια από το λιωμένο τυρί αρκούν, για να δώσουν γεύση, ενώ ταυτόχρονα δεν βαραίνουν το πιάτο.
- Επίλεξε ζυμαρικά ολικής άλεσης, που φημίζονται για την περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες!
- Αν θες μπορείς να αντικαταστήσεις τα μανιτάρια με κομμάτια βραστού κοτόπουλου ή και γιατί όχι, να προσθέσεις κομμάτια κοτόπουλου.
- Αν χρειάζεσαι λίγη αλμύρα στη γεύση, αλλά δεν θες να προσθέσεις έξτρα αλάτι, τότε αντικατέστησε 70 γρ. gooda με κεφαλοτύρι!