Εύκολος πουρές λαχανικών με αυγά

Τα περισσότερα λαχανικά μπορούν να δώσουν γευστικό πουρέ χωρίς να απαιτούν ιδιαίτερο χρόνο επεξεργασίας! Κάποια βράζονται, άλλα ψήνονται και άλλα γίνονται στον ατμό. Είναι τρεις διαφορετικοί τρόποι μαγειρέματος των λαχανικών, που προορίζονται να δώσουν πουρέ! Τα παιδιά δεν αγαπούν ιδιαίτερα τα λαχανικά. Αυτό είναι γεγονός. Υπάρχουν όμως γευστικοί τρόποι να τα καταναλώσουν χωρίς δεύτερη σκέψη. Γι' αυτό παραθέτουμε μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για πουρέ που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Υλικά

3 μέτριες πατάτες
3 μέτρια καρότα
2 αυγά πολύ καλά βρασμένα
Λίγο άνηθο
Χυμό ενός λεμονιού
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε σε αλατισμένο νερό, που κοχλάζει, πατάτες και καρότα, ώσπου να μαλακώσουν. Έπειτα αφού στραγγίξουμε καλά τα προσθέτουμε σε ένα μπολ μαζί με τα βρασμένα αυγά! Με το εργαλείο πολτοποίησης ή με την τρυπητή κουτάλα πολτοποιούμε χειροκίνητα. Ρίχνουμε το αλατοπίπερο και τον άνηθο και συνεχίζουμε την πολτοποίηση. Στην συνέχεια περιχέουμε με λαδολέμονο και ανακατεύουμε μια τελευταία φορά. Ο πουρές είναι έτοιμος! Μπορούμε να συνοδεύσουμε διάφορα κρεατικά όπως μπιφτέκια, κεφτεδάκια ή κοτόπουλο! Ταιριάζει άψογα και με τυράκι αν επιθυμούμε να τον καταναλώσουμε ως κυρίως πιάτο.

💡
Tip: Όσο τα λαχανικά είναι ακόμη καυτά στην διαδικασία της πολτοποίησης μπορούμε να προσθέσουμε λίγο τριμμένο gouda, που σίγουρα θα απογειώσει το πιάτο μας!