Κρέπες χωρίς γάλα και αυγό

Οι κρέπες αποτελούν αδυναμία πολλών! Μικρών και μεγάλων! Κάποιοι όμως δεν μπορούν να καταναλώσουν γαλακτοκομικά προϊόντα, άλλοι έχουν αλλεργία στο αυγό, ενώ υπάρχουν κι εκείνοι που επιλέγουν συνειδητά να αποκλείσουν ζωικά προϊόντα από την διατροφή τους. Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκετε η συνταγή μας θα σας λύσει τα χέρια!

Υλικά

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κούπες νερό/ εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε κάποιο γάλα φυτικής προέλευσης
1 σκόνη βανίλιας
1-2 κ.σ λιωμένη μαργαρίνη
1 κ.γ αλάτι
1 κ.γ ζάχαρη καστανή

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το νερό και το αλεύρι μέχρι να χυλώσει. Προσθέτουμε τη σκόνη βανίλιας και την λιωμένη μαργαρίνη. Ανακατεύουμε ξανά. Τέλος προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι. Ένα τελευταίο ανακάτεμα και το μείγμα είναι έτοιμο! Ανοίγουμε την κρεπιέρα στο φουλ για να ζεσταθεί. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε πάνω ποσότητα ίση με μία κουτάλα για σούπα. Την απλώνουμε πολύ καλά σε όλη την επιφάνεια του σκεύους με την βοήθεια είτε του ειδικού εργαλείου, είτε μεγάλων κουταλιών και περιμένουμε λίγα λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί. Γυρνάμε την κρέπα από την άλλη πλευρά με κάποιο είδος σπάτουλας και περιμένουμε, ώσπου να ροδίσει. Την βγάζουμε και την αφήνουμε σε κάποιο μεγάλο πιάτο. Συνεχίζουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει το διαθέσιμο μείγμα. Τέλος γεμίζουμε τις κρέπες με υλικά τις αρεσκείας μας. Καλή σας απόλαυση!