Αν ψάχνετε μια από τις πιο υγιεινές εκδοχές της αγαπημένης pizza για τα βράδια ταινίας στο σπίτι με την οικογένεια ή τους φίλους, ο τίτλος σας μαρτυράει ένα υλικό που δεν φανταζόσασταν ποτέ ότι μπορεί να αποτελέσει βάση για το πεντανόστιμο αυτό σνακ.
Έχετε διοργανώσει βραδιά ταινίας στο σπίτι και σκέφτεστε πως πάλι θα υποκύψετε σε ανθυγιεινά σνακς; Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς τα pizzάκια με βάση από κουνουπίδι δεν υστερούν σε γεύση από την κανονική pizza και η παρασκεύη τους αποτελεί μια εύκολη και καθόλου χρονοβόρα διαδικασία.
Τα συγκεκριμένα pizzάκια είναι, επιπλέον, ένας εύκολος τρόπος να καταναλώσουν τα παιδιά το κουνουπίδι, το οποίο δεν αποτελεί πάντα το αγαπημένο τους λαχανικό.
Υλικά
Για τη ζύμη της pizza:
Εκτέλεση
Κόβουμε το ωμό κουνουπίδι σε κομμάτια και το προσθέτουμε στο μπλέντερ μέχρι να θρυμματιστεί καλά. Απλώνουμε το θρυμματισμένο κουνουπίδι σε μια λαδόκολλα, την οποία έχουμε τοποθετήσει επάνω σε ένα ταψί, και το πατάμε ώστε να γίνει μια λεπτή στρώση. Το ψήνουμε στο φούρνο για 10' στους 200 βαθμούς.
Μόλις το βγάλουμε, το τοποθετούμε μέσα σε ένα λεπτό πανί και το στύβουμε καλά ώστε να βγάλει ό, τι υγρά έχει και να γίνει έπειτα μια τραγανή βάση για pizza. Μόλις το στραγγίξουμε, το βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης μας. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας να ομογενοποιηθούν και μόλις η ζύμη μας είναι έτοιμη, την χωρίζουμε σε όσα μέρη θέλουμε ανάλογα με το πόσα pizzάκια θέλουμε να φτιάξουμε. Πλάθουμε το κάθε κομμάτι καλά κι έπειτα, αφού έχουμε σχηματίσει μικρά μπαλάκια ζύμης, τα τοποθετούμε επάνω στη λαδόκολλα στο ταψί μας και τα πατάμε καλά. Τα βάζουμε ξανά στο φούρνο για 20-25 λεπτά.
Μόλις οι άκρες τους αρχίσουν να φαίνονται πιο τραγανές τα βγάζουμε κι απλώνουμε επάνω τη σάλτσα της επιλογής μας, πιπεριές, μανιτάρια, αλλαντικά, ελιές ή ο,τι άλλο θέλουμε και σκεπάζουμε τα υλικά μας με τριμμένο τυρί. Βάζουμε ξανά στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί κι έπειτα απολαμβάνουμε νόστιμο και υγιεινό σνακ.
Τα οφέλη του κουνουπιδιού
Το κουνουπίδι είναι ένα παρεξηγημένο λαχανικό, με πολλά θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό. Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνες, όπως C, K, Β6, μαγνήσιο, μαγγάνιο και κάλιο. Έχει χαμηλό ποσοστό θερμίδων και πολλές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Βοηθάει στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος καθώς και στη διατήρηση της καλής όρασης και της πρόληψης οφθαλμολογικών κινδύνων.