Ο τίτλος μιλάει από μόνος του! Αν ψάχνετε μια συνταγή για πεντανόστιμες υγιεινές μπάρες σοκολάτας κι αλατισμένης καραμέλας, χωρίς λακτόζη ή γλουτένη, για εσάς ή το παιδί σας, αυτή η συνταγή θα σας λύσει τα χέρια!


Θέλετε ένα θρεπτικό και χορταστικό σνακ χωρίς λακτόζη και γλουτένη αλλά με πολλή ωραία γεύση; Οι μπάρες σοκολάτας κι αλατισμένης καραμέλας θα σας κάνουν να νομίζετε πως τρώτε κάτι όχι τόσο υγιεινό κι όμως είναι γεμάτες με θρεπτικά συστατικά. Εμείς σας δίνουμε τη συνταγή, εσείς απολαμβάνετε!


Υλικά

Για τη στερεή στρώση

1 & 1/2 κούπα αλεύρι αμυγδάλου
3 κ.σ. αλεύρι καρύδας ή αλεσμένη βρώμη χωρίς γλουτένη
2 κ.σ. λιωμένο λάδι καρύδας
1 κ.σ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου


Για την μεσαία στρώση

1/2 κούπα φυστικοβούτυρο
1/4 κούπασ ταχίνι
2-3 κ.σ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
1 κ.σ. λάδι καρύδας

Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας

Για την κορυφή

1 πλάκα μαύρης σοκολάτας
1 κ.σ. λάδι καρύδας
Λίγο χοντρό αλάτι

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για τη στερεή στρώση σε ένα μπολ. Τοποθετούμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψάκι και πάνω της βάζουμε το μείγμα μας πατώντας το καλά και το βάζουμε στο φούρνο για 10' στους 180 βαθμούς.
Σε ένα κατσαρολάκι αναμειγνύουμε τα υλικά για τη μεσαία στρώση και να ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν σε χαμηλή φωτιά. Μόλις ομογενοποιηθούν, ρίχνουμε το μείγμα πάνω από την ψημένη βάση μας και το αφήνουμε για μια ώρα στο ψυγείο να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.
Έπειτα, λιώνουμε τη σοκολάτα με το λάδι καρύδας και αφότου λιώσει την αφήνουμε να πάρει θερμοκρασία δωματίου και την ρίχνουμε πάνω από τη δύο άλλες στρώσεις. Ρίχνουμε λίγο χοντρό αλάτι στην κορυφή και αφήνουμε τις μπάρες μας στο ψυγείο για μισή ώρα.
Όταν κρυώσουν, αφαιρούμε το ταψάκι και κόβουμε σε κομμάτια. Οι μπάρες μας είναι έτοιμες για κατανάλωση.

Μπορείτε να τις αποθηκεύσετε για μια ώρα λιγούρας, να τις απολαύσετε ως σνακ ή να τις πάρετε μαζί σας, όπου θέλετε για δεκατιανό, απογευματινό ή να κεράσετε τους φίλους σας. Καλή απόλαυση!

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο