Ψάχνεις έμπνευση για να φτιάξεις τα πιο λαχταριστά overnight oats, που σου δίνουν τον καλύτερο λόγο να σηκωθείς νωρίς το πρωί, ώστε να τα απολάυσεις; Σου έχουμε κάποιες ιδέες, ώστε να νοστιμεύσεις τα πρωινά σου με τον πιο υγιεινό τρόπο.
Τι είναι τα overnight oats;
Πρόκειται για ένα μείγμα με βάση τη βρώμη, το οποίο τοποθετείται στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ και είναι έτοιμο για κατανάλωση το πρωί. Συνήθως, η βρώμη είναι αναμεμειγμένη με γάλα, νερό ή γιαούρτι, ξηρούς καρπούς, φρούτα και διάφορα άλλα υλικά, που δίνουν ενέργεια για το ξεκίνημα μιας νέας μέρας.
Overnight Oatmeal cheesecake
Υλικά
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το τυρί κρέμα και ρίχνουμε μέσα τη βρώμη και τους σπόρους chia. Σε ένα άλλο σκεύος πολτοποιούμε τις φράουλες και τις αναμειγνύουμε με το μέλι και το λεμόνι. Ρίχνουμε το μείγμα με τις φράουλες πάνω από το αρχικό μας μείγμα, σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη και το αφήνουμε το ψυγείο μέχρι το πρωί.
Overnight Oatmeal με φυστίκι αιγίνης
Υλικά
Εκτέλεση
Σε ένα μπλέντερ θρυμματίζουμε τα φυστίκια και τα ρίχνουμε σε ένα μπολάκι, όπου προσθέτουμε τη βρώμη, το γάλα αμυγλάδου και το σιρόπι σφενδάμου. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μπολ με μια μεμβράνη στο ψυγείο. Το πρωί,κατά το σερβίρισμα, τοποθετούμε από πάνω δυο τρία φυστίκια αιγίνης θρυμματισμένα ακόμη.
Overnight Oatmeal σοκολάτα-μπανάνα-φυστικοβούτυρο
Υλικά
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη βρώμη με το γιαούρτι, το μέλι, το κακάο, το φυστικοβούτυρο και λίγες σταγόνες κουβερτούρας. Αποθηκεύουμε με μια μεμβράνη στο ψυγείο και το πρωί, στο σερβίρισμα κόβουμε την μισή μπανάνα από πάνω. Τρίβουμε λίγη κουβερτούρα στην κορυφή για έξτρα απόλαυση!
Overight Oatmeal tiramisu
Υλικά
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την βρώμη και τους σπόρους chia με τον καφέ. Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το σιρόπι σφενδάμου και ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο πρώτο μπολ. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και πασπαλίζουμε με κακάο. Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι το πρωί που είναι έτοιμο για κατανάλωση.