Υγιεινά αλμυρά Pancakes (χωρίς γλουτένη)

Αν λατρεύετε τα Pancakes στην αλμυρή του μορφή αλλά αποφεύγετε τη γλουτένη, σας έχουμε μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που είναι κατάλληλη όχι μόνο για πρωινό αλλά για κάθε γεύμα της ημέρας.


Τα Pancakes είναι ένα έδεσμα που αγαπούν πολλοί. Για όσους δυσκολεύονται στην κατανάλωσή τους λόγω ύπαρξης γλουτένης στη ζύμη τους, έχουμε λύση.

Η αλμυρή μορφή των pancakes με υγιεινά υλικά μπορεί να αποτελέσει νόστιμη και θρεπτική βάση γεύματος για να τα απολαύσει κανείς όλη την ημέρα, ακόμη και στη δουλειά, το σχολείο ή τις καθημερινές δραστηριότητες.

Υλικά

120γρ. αλεσμένη βρώμη χωρίς γλουτένη
2 αυγά
160 ml γάλα
1 κ.γ. baking powder
40 γρ αλεύρι χωρίς γλουτένη
1 πρέζα αλάτι



Εκτέλεση

Βήμα πρώτο, αλέθουμε καλά τη βρώμη μας. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γάλα, τα αυγά και το αλάτι και χτυπάμε καλά. Έπειτα, στο ίδιο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, την αλεσμένη βρώμη και το baking powder και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Αλείφουμε τον πάτο ενός τηγανιού με ελαιόλαδο και μόλις αυτό ζεσταθεί αρχίζουμε να ρίχνουμε το μείγμα μας ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να έχουν τα pancakes μας. Μόλις αρχίσουν να βγαίνουν φουσκαλίτσες από την μία πλευρά του μείγματος, γυρίζουμε το pancake να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.

Πρόταση σερβιρίσματος

Αν σου αρέσει ο σολομός, δώσε βάση σε αυτή την πρόταση σερβιρίσματος των αλμυρών pancakes. Φτιάξε εύκολα και γρήγορα μια σως από τυρί κρέμα light, σχοινόπρασο, λίγο λάδι, λίγο χυμό καθώς και λίγο ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Άλειψέ το πάω από τα pancakes κι έπειτα πρόσθεσε το σολομό. Ρίξε λίγο ακόμη σχοινόπρασο καθώς και λίγο στημένο λεμόνι πάνω από το σολωμό και τα αλμυρά σου pancakes είναι έτοιμα για σερβίρισμα κι απόλαυση!