Η ζεστή σοκολάτα είναι, αν όχι το αγαπημένο, τότε, σίγουρα ένα από τα πιο αγαπημένα ροφήματα των παιδιών. Καθώς τα κρύα πιάνουν σιγά-σιγά για τα καλά, σου βρήκαμε συνταγή για την πιο εύκολη, χορταστική και ταυτόχρονα υγιεινή, ζεστή σοκολάτα, κατάλληλη για μικρούς και μεγάλους.
Υλικά
Εκτέλεση
Λιώνουμε τα κομματάκια σοκολάτας σε μπεν μαρί.
Όταν αρχίζουν να λιώνουν, προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο και το μέλι.
Σε ένα άλλο σκεύος, ζεσταίνουμε το γάλα.
Όταν το μείγμα της σοκολάτας ομογενοποιηθεί εντελώς, το μεταφέρουμε σε μια κούπα και ρίχνουμε από πάνω σιγά-σιγά το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας.
ΒΟΥΑΛΑ! Έτοιμο!
Ατενσιόν σιλ βου πλε! Μέχρι να ζεσταθεί καλά το γάλα, δεν μεταφέρουμε το σοκολατένιο μείγμα από το μπεν μαρί στην κούπα γιατί θα αρχίσει να κρυώνει και να στερεοποιείται.
Τρόποι σερβιρίσματος
Εδώ, το βασικό υλικό που χρειαζόμαστε είναι η φαντασία!Λίγα πολύχρωμα marshmallows θα δώσουν σίγουρα μια ζωιράδα κι ένα όμορφο “μπλίνκι μπλίνκι” στο ρόφημα. Τα τοποθετούμε επάνω στη ζεστή σοκολάτα έτσι ώστε να σιγολιώσουν.
Μια άλλη ιδέα σερβιρίσματος είναι απλά να βάλουμε λίγο από το φυστικοβούτυρο γύρω- γύρω στο χείλος της κούπας και να κολλήσουμε επάνω του πολύχρωμη τρούφα έτσι ώστε να δώσει λίγη περισσότερη γεύση και χρώμα.
Το ήξερες ότι - History fact
Πιστεύεται ότι το πρώτο ρόφημα σοκολάτας δημιουργήθηκε από τους Μάγια περίπου πριν από 2.500-3.000 χρόνια, και ένα ρόφημα κακάο αποτελούσε ουσιώδες μέρος του πολιτισμού των Αζτέκων έως το 1400 μ.Χ., το οποίο αποκαλούσαν xocōlātl.
Το ρόφημα έγινε δημοφιλές στην Ευρώπη μετά την εισαγωγή του από το Μεξικό και έχει υποστεί πολλές αλλαγές έκτοτε. Μέχρι τον 19ο αιώνα, η ζεστή σοκολάτα χρησιμοποιήθηκε φαρμακευτικά για τη θεραπεία ασθενειών όπως το ήπαρ και οι στομαχικές ασθένειες.